skip_main skip_menu skip_search

Naša priča

Kako je sve počelo

Calibra team - obr

Calibra - je brend hrane za životinje osnovan u Češkoj, suradnjom kolega veterinara, koji su bili (i danas jesu) dobre kolege i prijatelji.

Krajem 1990-te, Dr. Jaromír Koudela, proaktivan veterinar i menadžer, osniva i gradi veterinarsku distribucijsku tvrtku Noviko.

Ova tvrtka je rezultat entuzijazma i svakodnevne suradnje sedam prijatelja, a njih 5-et bivših kolega studenata Sveučilišta veterinarske medicine i farmakologije Brno. Ta izrazito kreativna grupa je rasla zajedno kao i sama tvrtka.

Kućni ljubimci Calibri znače sve
calibra o nas mazlicci_edit

Prijatelji (i oni najbolji), članovi obitelji, kolege, poznanici…ma ukratko, svi pozitivni sinonimi kojih se možete sjetiti. Mi u Calibri provodimo puno vremena s ljubimcima kako zbog posla tako i zbog zadovoljstva. Stoga nam je zdravlje vaših pasa i mačaka na prvom mjestu. Ljubimci su naša najveća motivacija, ali isto tako savjetnici i kritičari.

Daljnji razvoj

Calibra brend je doživjela veliki i uspješan razvoj. Njezina paleta trenutno pokriva superpremium i premium linije hrane za ljubimce i omiljene Joy poslastice. Ponosni smo što u ponudi imamo veterinarske dijete koja zadovoljava visoke zahtjeve u vidu kvalitetnog sastava i učinkovitosti.

Calibra tim je ponosan na uspjeh izvoza naših proizvoda u preko 20 zemalja svijeta, a isto tako I na naše međunarodne timove koji s nama dijele, iste vrijednosti i strast kao i na našem početku, koncem 1990-te u Brnu. Stoga i dalje težimo razvoju vrhunskih proizvoda za kućne ljubimce, sada već i širom svijeta.

Calibra brend

calibra-logo-claim jpg

Sama ideja o vlastitom brendu hrane za životinje pokrenuta je 2001 godine. Unatoč tome što i nije u potpunosti bila inovativna ideja, ključna razlika je bila u pravoj viziji. Briga o ljubimcima i njihovom zdravlju uvijek je bila ključni pokretač za ovaj mladi tim veterinara; osnivači tvrtke od samog početka su imali jasnu viziju. Njihova primaran fokus je osigurati kvalitetan proizvod koji osigurava zdravlje ljubimaca i kvalitetu njihovog dugovječnog života s njihovim vlasnicima.

Uspjeli su u realizirati svoju viziju zahvaljujući suradnji sa stručnjacima iz područja nutricionizma i zdravlja životinja, laboratorijskih dijagnostika, veterinara s praktičnim iskustvom, tehnologa u proizvodnji, dizajnera i mnogih drugih. Precizno uravnotežene Calibra formule su rezultat izvrsne i dugoročne suradnje s vodećim specijalistima i sveučilištima.