Prikupljanje i obrada osobnih podataka

O pravilima privatnosti

Ova pravila privatnosti i zaštite podataka (˝Pravila˝) objašnjavaju kako društvo PHOENIX Farmacija d.o.o. (dalje u tekstu: ˝PHOENIX Farmacija˝, ˝Voditelj obrade˝) prikuplja, koristi i upravlja vašim osobnim podacima koji se nalaze na stranici www.mycalibra.hr

PHOENIX Farmacija je posvećena zaštiti i poštivanju vaše privatnosti. Pročitajte ova pravila pažljivo kako biste razumjeli zašto i kako prikupljamo vaše osobne podatke i kako će se oni koristiti.

U pogledu osobnih podataka koje prikupljamo PHOENIX Farmacija  je ˝Voditelj obrade˝, odnosno onaj koji određuje svrhe, potrebe  i sredstva kojima se osobni podaci obrađuju.

Ako nas želite kontaktirati u vezi ovih pravila ili u vezi vaših osobnih podataka, molimo vas da koristite sljedeće kontakt podatke:

Naziv tvrtke: PHOENIX Farmacija d.o.o.

Adresa: Ozaljska 95, 10000 Zagreb

Službeniku za zaštitu podataka PHOENIX Farmacije možete se javiti putem e-mail adrese: dpo@phoenix-farmacija.hr .

I. Kako i kada prikupljamo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke prikupljamo kada je to potrebno za ostvarivanje vaših potrošačkih (korisničkih) potreba ili za potrebe našeg poslovanja:

 1. prilikom vaše prijave PHOENIX Farmacija će zatražiti pružanje određenih informacija (osobnih podataka) kao što su ime i prezime, e-mail adresa,
 2. u trenutku kada pristupite stranici mycalibra.hr prikupit ćemo i vašu IP adresu koja se, također, smatra osobnim podatkom,
 3. prilikom registracije osobe za korisnika odnosno primatelja newslettera ili drugih obavijesti o proizvodima i akcijama. Kao voditelj obrade od vas ćemo zatražiti unos informacija o sebi (osobnih podataka) kao što je e-mail adresa. Pravna osnova za obradu vaših podataka je privola. Dakle, korisnik koji se prijavljuje za primanje obavijesti o proizvodima i akcijama unosom svojih podataka na stranici mycalibra.hr daje privolu za obradu svojih osobnih podataka. Privolu korisnik može povući u svakom trenutku obaviješću na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka dpo@phoenix-farmacija.hr ,
 4. situacije u kojima prikupljamo druge vrste podataka kao što su datum i vrijeme pristupa na stranicu, informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama. Možemo prikupljati informacije o klikovima i vašem pristupu stranici mycalibra.hr koje su vam prikazane,
 5. kada kontaktirate službu za kupce odnosno korisnike i zatražite nas pomoć ili postavite neko pitanje kako bismo ostvarili neko od vaših prava zajamčenih važećim propisima,
 6. kada nam postavite bilo kakav upit vezan uz našu ponudu.

Gore navedene određene kategorije vaših osobnih podataka prikupljamo ili na temelju privole koja vam je prikazana prilikom dolaska na www.mycalibra.hr putem skočnog prozora, ili na temelju legitimnog interesa. Potonje primjerice u slučajevima kada se radi o kolačićima koji su nužni za funkcioniranje www.mycalibra.hr ili kada vam već kao našem kupcu šaljemo neke zanimljive obavijesti ili/i ponude akcija.

Molimo vas da obratite pažnju na obvezan obim podataka koji vas tražimo jer u slučaju da korisnik ne pruži tražene informacije koje su određene kao obvezne da bi izvršili za vas traženu ili očekivanu aktivnost, nažalost, neće vam biti dopušteno uključivanje u istu, bez traženih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva. 

II. Koje podatke i u koju svrhu prikupljamo direktno od vas?

Tipične kategorije podataka koje prikupljamo od korisnika su sljedeće: ime, prezime, e-mail adresa, preferirani jezik i sl.

Vaše osobne podatke prikupljamo radi:

 • izvršenja usluge,
 • korištenja svih usluga na web stranici mycalibra.hr
 • što učinkovitijeg odgovora na vaš upit i obradu vaših zahtjeva
 • statističke obrade podataka
 • slanja materijala, ponuda i kontaktiranja
 • poboljšanja kvalitete sadržaja, funkcionalnosti i usluga
 • praćenja i usavršavanja našeg odnosa s vama.

III. Koja prava na privatnost imate?

Imajte na umu da u bilo kojem trenutku imate pravo od PHOENIX Farmacije zatražiti sljedeće:

 

 •  da vam omogući pristup vašim osobnim podacima

PHOENIX Farmaciju možete pitati koje vaše osobne podatke koristi, a možete i tražiti pristup tim osobnim podacima. Imate pravo znati svrhu obrade, koje kategorije vaših osobnih podataka čuvamo, tijela ili kategorije tijela s kojima vaše osobne podatke dijelimo, razdoblje zadržavanja podataka, kao i izvor podataka u slučaju kada se podaci neizravno prikupljaju.

 • da vam osigura kopiju osobnih podatke koje čuvamo

Možete nas kontaktirati ako želite kopiju nekih ili svih osobnih podataka koje čuvamo o vama.

 • zatražiti ispravak pogrešnih podataka

Želimo da su vaše osobne informacije točne i ažurne. Možete nas tražiti da ispravimo ili uklonimo informacije koje mislite da su netočne ili zastarjele.

 • zatražiti brisanje osobnih podataka

Možete tražiti da zaustavimo obradu ili čak tražiti brisanje osobnih podataka o vama koje čuvamo. Ako vaše osobne podatke trebamo za obavljanje neke ugovorne obveze prema vama, PHOENIX Farmacija bi mogla prestati biti sposobna za izvođenje takvih ugovornih obveza. Također, ako su vaši osobni podaci potrebni kako bi PHOENIX Farmacija mogla ostvariti određene zakonske obveze (npr. porezne obveze), vaš zahtjev se možda neće moći ostvariti.

 • ograničavanje pristupa vašim podacima (nama i/ili trećim osobama) u određenim procesima ili u potpunosti

Ako želite pobijati točnost podataka, ili više ne trebamo osobne podatke za svrhu obrade, ali su oni vama potrebni za uspostavljanje, izvršenje ili obranu pravnih zahtjeva ili ste se protivili obradi po osnovi koju voditelj obrade smatra legitimnom, imate pravo tražiti ograničavanje obrade osobnih podataka.

 • podnijeti prigovor na način kako koristimo vaše podatke

Sjetite se da imate pravo na prigovor obradi osobnih podataka koja se temelji na pravnoj osnovi koju  voditelj obrade smatra legitimnom.

 •  zahtijevati prijenos podataka drugom izvršitelju obrade (prenosivost prava)

Ako se obrada temelji na vašem pristanku ili se vrši automatskim sredstvima, imate pravo tražiti od voditelja obrade prijenos podataka drugom vršitelju obrade.

Kako biste ostvarili bilo koje od gore navedenih prava molimo koristite kontakt podatke iz odjeljka o privatnosti.

Ako niste zadovoljni kako smo prikupili ili upotrijebili vaše osobne podatke, možete podnijeti formalnu pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

IV. Gdje se čuvaju vaši osobni podaci?

Osobne podatke koje prikupimo o vama čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca.

Neki podaci još uvijek se pohranjuju u papirnatom obliku, ali imamo tendenciju digitalizirati sve osobne podatke koje obrađujemo. Obrađeni podaci pohranjuju se u prostorijama voditelja obrade i IT sustavima, ali ponekad podatke pohranjujemo na servere naših pouzdanih davatelja usluga  (trusted service provider).

Razmijenjuje li PHOENIX Farmacija podatke s trećim osobama?

Zaštita privatnosti nam je važna, stoga PHOENIX Farmacija nikada neće dijeliti vaše osobne podatke s trećim osobama osim u svrhe opisane u ovim pravilima. O dijeljenju i prijenosu podataka uvijek ćemo vas obavijestiti.

PHOENIX Farmacija vaše osobne podatke može dijeliti s našom matičnom kompanijom PHOENIX Pharmahandel GmbH & Co KG kao jedinom osnivaču društva PHOENIX Farmacija d.o.o.

Kao što znate, PHOENIX Farmacija surađuje i s drugim kompanijama ( primjerice vanjska agencija koja nam uređuje sadržaj stranice ili društvo koje u naše ime brine o održavanju stranice te o sigurnosnim i tehničkim postavkama iste. Spomenuto znači da ponekad dijelimo vaše osobne podatke s našim pouzdanim partnerima, koristeći sigurne IT sustave. Kada tako postupamo podaci se prenose na servere koji se nalaze u EU ili u zemlji koja osigurava adekvatnu razinu zaštite u skladu s EU zakonodavstvom.

U nekim slučajevima, naši partneri koji pružaju usluge u ime ili za PHOENIX Farmaciju mogu vaše podatke obraditi izvan Europske unije. Međutim, ugovori koje sklapamo s takvim subjektima obvezuju ih da s vašim podacima postupaju s posebnim sigurnosnim mjerama u skladu s propisima na snazi u državama članicama Europske unije. U slučaju prijenosa podataka u SAD tražit ćemo vas dopuštenje s obzirom na posljedice presude ˝Schrems II˝ te proglašenje Privacy Shield-a nevaljanim.

Svrhe u koje dijelimo podatke s našim pouzdanim partnerima su na primjer, potrebe marketinga, financija, oglašavanje. Ti davatelji usluga su dužni, prema relevantnim ugovorima, koristiti podatke koji su im povjereni samo u skladu s našim smjernicama i isključivo u svrhu koju smo strogo odredili. Također, obvezujemo ih da adekvatno zaštitite vaše podatke i da ih smatraju poslovnom tajnom.

Jednom godišnje radimo reviziju svih naših partnera kako bi znali da je zaštita vaših osobnih podataka i dalje na zahtijevanoj razini te da je u skladu sa važećim propisima.

V. Koliko dugo ćemo zadržati vaše osobne podatke?

PHOENIX Farmacija neće zadržati vaše osobne podatke dulje od razdoblja za koje su podaci potrebni kako bi se ispunila svrha njihovog korištenja. Ukoliko vas zanimaju detalji i rokovi čuvanja možete kontaktirati službenika za zaštitu podataka na dpo@phoenix-farmacija.hr.

Primjerice, dokaze da smo vam ostvarili neko od vaših prava odnosno da smo vam odgovorili na neki od vaših upita i/ili zahtjeva čuvat ćemo trajno;  podatke o vašoj adresi elektroničke pošte (e mail) koji nam ostavite u svrhu slanja newsletter-a čuvat ćemo do povlačenja vaše privole, a kada newsletter šaljemo našim kupcima ili suradnicima (B2B ili B2C odnos) podatke ćemo čuvati u našoj bazi 5 godina.

Za što ćemo koristiti vaše podatke?

Kako smo i ranije naveli možemo koristiti vaše osobne podatke na nekoliko različitih načina, uglavnom za obavljanje naših ugovornih obveza prema vama, ali ponekad i za poboljšanje vašeg iskustva kupnje, direktni marketing ili iz sigurnosnih razloga.

Usluge za posjetitelje web stranice

Ako nam se obratite na primjer putem telefona korisničke podrške, trebaju nam vaši kontakt podaci kako bismo riješili problem s kojim nam se obraćate. Podatke koje nam ustupate koristiti će se samo za ovu namjeru.

VI. Kolačići

Ova Politika kolačića zadnji put je ažurirana 3.1.2022. i odnosi se na građane i legalne stalne stanovnike Europskog gospodarskog prostora (eng.EEA).

 • UVOD

Naša web stranica, https://www.mycalibra.hr (u daljnjem tekstu: "web stranica") koristi kolačiće i druge povezane tehnologije (radi praktičnosti sve tehnologije nazivaju se "kolačićima"). Kolačiće postavljaju i treće strane koje smo angažirali. U dokumentu u nastavku obavještavamo vas o korištenju kolačića na našoj web stranici.

 • ŠTO SU KOLAČIĆI?

Kolačić je mala jednostavna datoteka koja se šalje zajedno sa stranicama ove web stranice i koju Vaš preglednik sprema na tvrdi disk Vašeg računala ili drugog uređaja. Podaci pohranjeni u njima mogu se vratiti našim poslužiteljima ili poslužiteljima relevantnih trećih strana tijekom naknadnog posjeta.

 • ŠTO SU SKRIPTE?

Skripta je programski kôd koji se koristi za pravilno i interaktivno funkcioniranje naše web stranice. Ovaj se kôd izvršava na našem poslužitelju ili na Vašem uređaju.

 • ŠTO JE WEB BEACON?

Web beacon (ili pixel tag) mali je, nevidljivi dio teksta ili slike na web stranici koji se koristi za praćenje prometa na web stranici. Da bi se to učinilo, razni se podaci o Vama pohranjuju pomoću web beacona.

 • KOLAČIĆI

A) Tehnički ili funkcionalni kolačići

Neki kolačići osiguravaju da određeni dijelovi web stranice rade ispravno i da Vaše korisničke postavke ostanu poznate. Postavljanjem funkcionalnih kolačića olakšavamo Vam posjet našoj web stranici. Na taj način ne trebate više puta unositi iste podatke prilikom posjeta našoj web stranici, a primjerice, artikli ostaju u Vašoj košarici dok ne platite. Ove kolačiće možemo postaviti bez Vašeg pristanka.

B) Analitički kolačići

Analitičke kolačiće koristimo za optimiziranje iskustva web stranice za naše korisnike. Ovim analitičkim kolačićima dobivamo uvid u upotrebu naše web stranice. Tražimo Vaše dopuštenje za postavljanje analitičkih kolačića.

C) Kolačići za marketing/praćenje

Kolačići za marketing/praćenje su kolačići ili bilo koji drugi oblik lokalne pohrane koji se koriste za stvaranje korisničkih profila za prikazivanje oglašavanja ili za praćenje korisnika na ovoj web stranici ili na nekoliko web stranica u slične marketinške svrhe.

D) Gumbi društvenih medija

Na našoj web stranici uključili smo gumbe za promociju web-stranica (npr. “like”, “pin”) ili dijeljenje (npr. “tweet”) na društvenim mrežama poput . Ovi gumbi rade koristeći dijelove koda koji dolaze sami od sebe. Ovaj kod postavlja kolačiće. Ovi gumbi društvenih medija također mogu pohraniti i obraditi određene informacije, tako da vam se može prikazati personalizirani oglas.

Molimo pročitajte izjavu o privatnosti ovih društvenih mreža (koja se može redovito mijenjati) kako biste pročitali što rade s vašim (osobnim) podacima koje obrađuju pomoću ovih kolačića. Podaci koji se dohvate su anonimizirani što je više moguće; nalaze se u Sjedinjenim Državama

 • Na našim web stranicama koristimo sljedeće kolačiće:

Naziv kolačića

Izdavač

Tip

Valjanost / Istječe za

Opis i korištenje

PHPSESSID

mycalibra.hr

potreban

tijekom trajanja sesije

Održavanje stanja korisničke sesije u zahtjevima stranice.

nette-samesite

mycalibra.hr

potreban

tijekom trajanja sesije

Moguće je prepoznati što je dovelo do učitavanja stranice (klik na link na drugoj stranici, slanje obrasca, učitavanje unutar iframea, korištenje JavaScripta itd.).

 • SUGLASNOST

Kada prvi put posjetite našu web stranicu, prikazat ćemo Vam skočni prozor s objašnjenjem o kolačićima. Čim kliknete “Spremi postavke”, pristajete na to da koristimo kategorije kolačića i dodataka koje ste odabrali u skočnom prozoru, kao što je opisano u ovoj Politici kolačića. Korištenje kolačića možete onemogućiti putem svog preglednika, ali imajte na umu da naša web stranica možda više neće ispravno raditi.

 • Upravljajte postavkama pristanka

Funkcionalni

Statistički

Marketinški

 

 • VAŠA PRAVA U VEZI OSOBNIH PODATAKA

Imate sljedeća prava u vezi s Vašim osobnim podacima:

Imate pravo znati zašto su Vaši osobni podaci potrebni, što će se s njima dogoditi i koliko dugo će se čuvati.

Pravo pristupa: Imate pravo pristupa svojim osobnim podacima koji su nam poznati.

Pravo na ispravak: imate pravo dopuniti, ispraviti, izbrisati ili blokirati svoje osobne podatke kad god želite.

Ako nam date svoj pristanak za obradu Vaših podataka, imate pravo opozvati taj pristanak i izbrisati svoje osobne podatke.

Pravo na prijenos podataka: imate pravo zatražiti sve svoje osobne podatke od upravitelja podataka i u cijelosti ih prenijeti drugom upravitelju.

Pravo na nesuglasnost: imate pravo ne dati suglasnost obradi Vaših podataka. Pridržavamo se ovoga, osim ako postoje opravdani razlozi za obradu.

Da biste ostvarili ta prava, kontaktirajte nas. Pogledajte detalje za kontakt na dnu ove Politike kolačića. Ako imate prigovor na način na koji koristimo Vaše podatke, voljeli bismo čuti Vaše mišljenje, ali također imate pravo podnijeti žalbu nadzornom tijelu (tijelu za zaštitu podataka).

 • OMOGUĆAVANJE/ONEMOGUĆAVANJE I BRISANJE KOLAČIĆA

Svoj internetski preglednik možete koristiti za automatsko ili ručno brisanje kolačića. Također možete odrediti da se određeni kolačići ne smiju postavljati. Druga je mogućnost promijeniti postavke internetskog preglednika tako da primate poruku svaki put kad se stavi kolačić. Dodatne informacije o ovim opcijama potražite u uputama u odjeljku za pomoć Vašeg preglednika. Napominjemo da naša web stranica možda neće raditi ispravno ako su svi kolačići onemogućeni. Ako u svom pregledniku izbrišete kolačiće, oni će se ponovno smjestiti nakon Vašeg pristanka kada ponovno posjetite naše web stranice.

 • KONTAKT INFORMACIJE

Za pitanja i/ili komentare u vezi naše Politike kolačića i ove izjave, kontaktirajte nas koristeći sljedeće kontakt podatke:

PHOENIX Farmacija d.o.o.
Adresa: Ozaljska 95, 10000 Zagreb
Website: https://www.mycalibra.hr
Email: dpo@phoenix-farmacija.hr

VIII. Druge web stranice

www.mycalibra.hr web stranice mogu sadržavati linkove za web-lokacije trećih strana.

Ova pravila primjenjuju se samo na ovu web stranicu pa prilikom povezivanja s drugim web stranicama, upućujemo vas da pročitate njihova pravila privatnosti.

IX. Marketing

PHOENIX Famracija željela bi vam poslati informacije o našim proizvodima i uslugama za koje bi mogli biti zainteresirani. Međutim, marketinški materijal možemo slati našim korisnicima samo ako se vi odluče za to te nam date privolu. Imajte na umu da čak i ako ste pristali primati naše marketinške poruke, možete u bilo kojem trenutku odustati od primanja marketinških poruka. Ako više ne želite da vas kontaktiramo u marketinške svrhe, molimo vas izaberite tu opciju na kraju naše marketinške poruke (e-mail/newsletter) ili nam pošaljite mail na  dpo@phoenix-farmacija.hr.

Osim na temelju privole PHOENIX Farmacija može svojim kupcima, poslovnim partnerima te članovima programa vjernosti slati ponude svojih usluga, akcije i sl. na temelju legitimnog interesa.  U potonjem slučaju na kraju svakog maila možete se odjaviti od primanja spomenutog sadržaja.

X. Stupanja na snagu te promjene pravila o privatnosti

Ova pravila privatnosti PHOENIX Farmacija može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta na stranici www.mycalibra.hr

Izmjene ovih pravila privatnosti stupaju na snagu odmah nakon objave na stranici www.mycalibra.hr

Pravila su zadnji puta revidirana 27. siječnja 2021. godine.